Luca

Luca’s avonturen in Amerika

In 2014 ben ik in Amerika geweest, waar ik heel veel heb gedaan en gezien. Er waren een paar hele speciale plaatsen. Een daarvan is de Grand Canyon. Het is heel speciaal om daar te staan, want het is enorm uitgesterkt en mooi en je komt dat soort landschappen nooit tegen in Nederland. Wist je dat de Grand Canyon 4.926 km2 is en dat deze 1600 meter diep is en tussen de 15 en 29 km breed?

Ik ben ook naar Death Valley geweest. Het was daar heel warm, bijna 45oC! Death Valley is ook enorm groot. Het heeft een oppervlakte van 13.628km2, dat is ongeveer één derde van heel Nederland.

Vanuit Death Valley ben ik naar Las Vegas gereisd. Het is daar echt super kleurrijk met allemaal enorme casino’s. Toen ik daar liep bedacht ik pas hoe klein Nederland eigenlijk is. En als je al denkt dat het overdag vrolijk is moet je eens in de avond kijken. Een stad vol met lichtjes en neon verlichting in alle kleuren, vormen en maten.

Ik ben ook naar San Diego geweest. Daar ben ik naar de wereldberoemde dierentuin geweest. Het was daar heel druk en je kon veel verschillende dieren zien, onder andere een panda! Ik ben ook naar San Diego SeaWorld geweest. Het was daar ook heel mooi en er waren hele grote aquaria. Uiteindelijk ben ik heel Californië door gereden. Dat is heel leuk, want je ziet heel veel rare en speciale dingen die je niet tegen komt in Nederland.  Alles bij elkaar ben ik bijna vier weken onderweg geweest. Het was een ervaring om nooit te vergeten!
Naam: Luca Toebak
Klas: 2hB

 

 

 

 

 

all star

 

My name is Luca

vlog-luca

top